Továbbképzés az óvodai ellátással és neveléssel foglalkozó önkormányzati köztisztviselők számára

2017. szeptember 22./ Körlevelek, szakmai tájékoztatók

Az Oktatási Hivatal „Az önkormányzati köztisztviselők óvodai ellátással és neveléssel kapcsolatos feladatainak szakmai támogatása” címmel továbbképzést indít.

A képzés az óvodai feladatellátással kapcsolatos fenntartói feladatok korszerű és szakszerű ellátásához, a köztisztviselők számára rugalmasan elérhető módon – távoktatás keretében – nyújt szakmai támogatást. Ezzel is segíti a települési önkormányzatokat feladataikban, kiváló lehetőséget nyújt az önkormányzati dolgozók képzéséhez, a tudásuk gazdagításához.

A képzés tematikája – amely a képzés 4 modulját alkotja – felöleli

  • a vonatkozó aktuális jogszabályok ismeretét,
  • az intézményi és fenntartói együttműködési formákat,
  • a kisgyermeknevelés támogatásának helyi közösségi lehetőségeit,
  • az óvodai nevelés hagyományait, értékeit.

A képzés a köztisztviselői életpálya modell továbbképzési kötelezettségének teljesítésében beszámítható, sikeres teljesítése esetén 31 kreditpontot ér. A projekt támogatásával 2017. december 29-ig a konvergencia régióban működő önkormányzatok (Budapest és Pest megye kivételével az ország valamennyi megyéjében) köztisztviselői számára ingyenesen elérhető a PROBONO felületén a PM-2341-1709-MK egyedi azonosító számon az alábbi linken: https://probono.uni-nke.hu/programkereso

Az Oktatási Hivatal fenti képzésének 2017. évben történő teljesítése esetén a megszerzett kredit pontok egy része, vagy akár az összes – a közszolgálati tisztviselők továbbképzéséről szóló 273/2012. (IX.28.) Korm. rendelet 9. § (4) bekezdés szerint – átvihető a következő 4 éves köztisztviselői továbbképzési ciklusra.

A képzéssel kapcsolatban bővebb információ kérhető az Oktatási Hivatal képzesinfoefop311@oh.gov.hu elérhetőségen, a +36 70 682 0990 telefonszámon, illetve a Probono felülettel kapcsolatban az efop311probono@oh.gov.hu e-mail címen.

 

A témában megjelent új bejegyzésünk ITT olvasható.

Print Friendly, PDF & Email