A jegyzőkönyvek feltöltéséhez javasolt címkék jegyzéke

2019. május 27./ Hasznos adatok, Körlevelek, szakmai tájékoztatók

2019. június 3. napján kerül üzembe helyezésre a Nemzeti Jogszabálytár Törvényességi Felügyeleti Írásbeli Kapcsolattartás moduljának megújult felülete (a továbbiakban: NJT TFÍK), amely számos újítást vezet be annak érdekében, hogy a feltöltött dokumentumokat (jegyzőkönyvek, intézkedések) kereshetővé tegye. Ez nem csak a kormányhivatalok törvényességi felügyeleti munkáját könnyíti meg jelentős mértékben, hanem az önkormányzatokét is, hiszen számukra is egyszerűbbé teszi a korábbi dokumentumok felkutatását.

Az egyik ilyen újdonság, hogy minden jegyzőkönyvet a feltöltés előtt legalább egy (de szükség esetén több) címkével is el kell látni. A címkék között célszerű feltüntetni az ülésen elfogadott fontosabb döntéseket, különösen azokat, amelyek meghozatalát jogszabály írja elő (pl. a közbeszerzési terv, a rendőrségi beszámoló elfogadása, a költségvetés) 

Az új funkció csak akkor képes elérni célját, ha azzal kapcsolatban egységes gyakorlat alakul ki. Ennek elősegítése érdekében közzétesszük a fenti kritériumoknak megfelelően elkészített címkék jegyzéket, amelyek alkalmazását javasoljuk.

A listát szükséges esetben frissítjük, ezért kérjük annak folyamatos nyomon követését. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Mellékletek: