Pályázati felhívás kulturális alapellátás támogatására

2017. október 13./ Körlevelek, szakmai tájékoztatók

Dr. Gyüre Izabella
törvényességi felügyeleti szakügyintéző
Jogi és Hatósági Főosztály / Törvényességi Felügyeleti Osztály

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati úton, vissza nem térítendő támogatás formájában támogatja az 1000 fő alatti lélekszámú, hátrányos helyzetű települések kulturális alapellátását.

A vissza nem térítendő támogatás maximum összege pályázatonként: 500.000 forint.

A pályázatra azok az 1000 fő alatti lakosságszámú önkormányzatok jelentkezhetnek, amelyek a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV.23.) Korm. rendelet 2. és 3. mellékleteiben kedvezményezettként szerepelnek.

Támogathatóak egyebek között a családokat, gyermekeket, a gyermekvállalást, a generációk közötti együttműködést középpontba, előtérbe helyező kulturális projektek, a határon túli magyar közösségekkel való kapcsolatok ápolását, erősítését, valamint a településekről elszármazotakkal való kapcsolattartást, a település érdekében történő kapcsolatépítést célzó programok.

A 40 millió forintos keretösszegű pályázat kezelője az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő – Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, a megvalósítás időszaka: 2017. szeptember 1 – 2018. június 30.

 A pályázat benyújtásának határideje: 2017. november 6.

A pályázat részletes leírása ITT érhető el.

Print Friendly, PDF & Email